Hakutreenit on taas ollu käynnissä ja varovasti ollaan Taikan kanssa edetty, samaa treeniä kuin ennenkin paitsi että viimeksi maalimies olikin paljon pidemmällä, ja reippaasti tuo tytsy ukolle juokseekin ja haukkukin on jo ihan hyvää ajoittain. Topi taas vei äiteetä 6-0 viime treeneissä, sillä tais ollakkin n.s. omatoimi-päivä Cool

Edelliset treenit sujui nimittäin niin hyvin että halusin ottaa samanlaisen treenin tälläkin kertaa. Edellisissä treeneissä otettiin eka ukko näköärsykkeellä niin että maalimies juoksi keskilinjalta piiloon ja huuteli poikaa nimeltä pari kertaa. Seuraava oli valmiina piilossa mutta näyttäytyi ennen lähetystä. 3 seuraavaa olivat kaikki valmiina piiloissa 30-40 metrissä eivätkä antaneet mitään ärsykettä. Topi etsi hienosti sekä ilmaisi hyvin ukot. Tästähän sitä sai sitten puhteet henkselien paukutteluun: -" Kyl kato meijän Topi osaa nää jutut niinku vettä vaan" !!!! HAH, kyllä jäi seuraavissa treeneissä paukuttelut väliin, tais mennä henkselit ihan solmuun saakka, sillä tällä kertaa oltiinkin sitten sitä mieltä että -"Joo mää tuun ihan kohta, mää katon eka tän yhen jutun..."

Tottista ollaan Taikan kanssa otettu ihan päivittäin, tai ainaki useana päivänä viikossa ja täytyy sanoa että treenit on sujunut tosi kivasti, edistystä on tapahtunut paljon. Toki liikkeet ei ole vielä mitään nopeita, mutta hiotaan nyt tekniikkaa ensin ja sit vasta kokeillaan sitä korkeammassa vietissä. Tottiksen toivoisin olevat BH-kunnossa jo keväällä mutta saattaa olla että tuo tuleva juoksu sekoittaa pakan.

Topin kanssa ei olla pahemmin tottisteltu, mitä nyt viikko sitten otin muistutuksena kentällä pikkusen tokoliikkeitä ja seuraamista häiriön alaisena. Ilmankos vähän kukkoilee hakutreeneissä Nolostunut

Tulihan sitä istututtua "koulunpenkilläkin" viikonloppuna, suoritimme molemmat hyväksytysti kasvattajan peruskurssin. Olikin muuten hyödyllinen kurssi vaikkei kasvattajaksi aikoisikaan.

Kiitos vaan velipojalle koiranhoito-avusta, kyllä oli varmaan koirilla kivaa siellä "maalla"!

 

Topi on siis astunut rottweilernartun Lanan tammikuussa ja näillä näkymin pentuja saattaa olla tulollaan maalis-huhtikuussa. Toivonkin että kaikki te yhdistelmästä kiinnostuneet ottaisitte myös minuun yhteyttä, uskon että mahdollisimman monta kiinnostaisi myös tietää uroksesta enemmän, lisäksi olen tuntenut myös nartun pennusta saakka. Pelkät kuvat nettisivuilla eivät kerro vielä yhtään mitään, koira on muutakin kuin vain se kuva ja tulokset kotisivuilla. Topista toki löytyykin omilta sivuiltani jo tietoa enemmän. Kuten jo kotisivuilla mainitsin, toivon Topin jättävän pennuille kovaa luonnetta, työsketeluhalukkuutta, terveyttä.. jne. Puolet geeneistä pennut saa isältään joten näitä ominaisuuksia saattaa pennuille periytyä, siksi kannattaa pohtia mielessään: "onko minusta kouluttamaan ja kasvattamaan voimakasluonteista dominoivaa suurta koiraa?" Sillä koulutuksen tarvitsee jokainen koira, ja palvelus/käyttökoiran kohdalla tämä tarkoittaa mahdollisesti suurempia ponnisteluja kuin kenties seurakoiraryhmään kuuluva koira. Rottweilerin alkuperä on käyttökoira ja vaatii käyttökoiralle ominaisen kasvatuksen ja koulutuksen.

En minäkään ottaisi esim. ajokoiraa jos en harrastaisi metsästystä. Rotu pitää valita sen mukaan mihin tarkoitukseen olet sitä hankkimassa. Jos haet seurakoiraa, voit samantien vaihtaa rotua rottiksen kohdalla, sillä vaikka kaikki rotikat eivät ole samanlaisia ja rauhallisempiakin yksilöitä löytyy, mistä voit tietää etukäteen VARMUUDELLA että juuri sinä saat sen yksilön jolle riittää kierros korttelin ympäri 3xpäivässä ja sohvalla makuu?

Ollaanpas kuulolla...  Jalka suussa