Sunnuntaina käväistiin vielä hakutreeneissä aamulla Ulvilassa koirien kanssa ennen työvuoroa, ja nyt oliki porukkaa vähän enemmän, osa entuudestaan tuttuja ja osa uusia naamoja. Mä otin eka molemmilla koirilla treenin kun jouduin lähtee kesken töihin. Taikan kanssa  samanlainen treeni kuin viimekskin, patukan kanssa ukko paineli metikköön vähän matkan päähän ja kun  Taika oli keskittynyt, päästin sen ukolle. Ainakin vauhtia piisasi ja "alkuhössötyksen" jälkeen pääsikin taas jyvälle että haukkumalla se patukka sieltä irtoo. Nyt oli vielä ihan uusia maalimiehiä osa mutta ei haitannu tahtia mitenkään. Taika onkin silti luonteeltaan tosi avoin ja ystävällinen koira ihmisiä kohtaan. Muutama "etsintä" eri ukoilla ja sitten autoon. Haukkumista saa vielä parantaa mutta ei kait sitä nyt tokalla kerralla vielä ihmeitä voi odottaa... ;) Täytyy koittaa pitää mielessä ettei haukkaa liian isoa palaa kerralla vaan pikkuhiljaa eteenpäin.
Sitten oli Topin vuoro ja autolla se oli jo aivan täpinöissään kun varmaan tiesi mihin oltiin menossa. Ei muuta kuin liivit päälle ja keskilinjalle. Taas maalimies lähti jonkun matkan päähän ja meni puun taa piiloon, sitten lähetin Topin kun se oli rauhoittunu sen verran että oli keskittyny. Salamana paineli ukolle ja hyvä haukku tuli taas heti. Samanlaisia treenejä otettiin muistaakseni neljälle tai viidelle maalimiehelle, osa haukutti vähän vähemmän ja osa taas kauemmin, mutta joka ukolla haukku oli hyvä ja tasanen paukutus kuulu...  ;)
Tota ilmasua ollaanki harjoteltu molemmilla koirilla päivittäin, ja kyllä on varmaan naapurit ollu ihmeissää että mitä hittoo noi huudattaa noita rakkeja joka käänteessä.. Sorry... :D

Tänään sitte oltii tottistelemassa UPK:n kentällä, mentiin jo ajoissa paikalle ennenku oli muita paikalla, kun halusin koittaa ihan uutta juttua sen kanssa, niin sai ilman häiriöö kokeilla miten toimii. Nimittäin huomasin  Taikalla tuota ilmaisua kotona treenatessa että sen viretila nousi tosi paljon, ja ajattelin käyttää hyväksi sitä tottiksessa. Mulla oli patukkassa vielä lyhyt grippiliina että sais mukavammin tota saalisleikkiä tehtyä kun ei viitti mitää metristä patukkaa raahata kentällä. Otin ensin saalisleikkiä ja sit "käskin" haukkumaan että saalis lähtis taas liikkeelle, ja muutaman hyvän haukun jälkeen patukka liikkeelle. Sit taas pysähdys ja odotin alkaako haukkumaan oma-aloitteisesti, ja alkoihan se, muutama haukku ja taas saalista kehiin. En siis seisonu mitenkään uhkaavasti vaan saalispuolta vain käytin tossa. Sit kun koira oli hyväs tilas annoinkin käskyn seuraa ja otin muutaman askeleen ja taas vapautus ja leikkiä. Muutama hyvä pätkä tehtiin ja se oli siinä. Jäi niin hyvät fiilikset että otin viel myöhemmin uuden session, samalla tyylillä. Täytyy näköjään välillä viritellä näitä omiakin aivosoluja niin "muistaa kaikkii näit tottisjippoja" ain sillon tällön.
Topin kans otin nakkitreeniä vaihteeksi ja sen kans koitan hioo noita jääviä liikkeitä. Sillä on semmonen tapa että kun olen palaamassa takasin niin siirtää aina oikean etujalan "pois tieltä", ja sitä pitäis jollain tavalla saada pois kitkettyä. Sillä tavalla se on nyt pysyny ihan paikallaan kun oon pitäny oikees kädes nakin palaa ja pitäny kättä vähän kohollaan sivussa takaisn tullessa, niin että Topi on kattonu mun kättä eikä pälyile mua, ja heti kun oon päässy sivulle nii vapautus ja nakki lentoon. Tarttee sitte alkaa häivyttää tota kättä jossain vaihees mut kyllä koirankolutus on aika hyvän mielikuvituksen vaativaa hommaa, eikö?  Lopuksi sit viel patukkaleikkii ja sitte autolle.

Keskiviikkona olis taas tarkotus mennä hakuileen, raporttia tulos siitä sitten...