B-pentueessa yhdistelmänä on Jarabindan Maxine Sira ," Sira" ja Manouman Mammuttimanfred, "Toro".

Sira on urokseni Topin tytär sen ensimmäisestä pentueesta ja olen seurannut tiiviisti pentujen elämää ja kehitystä. Sira on luonteeltaan ystävällinen, lapsirakas ja rehellinen koira. Sen päätehtävä on ollut seura- ja lenkkikaverin virka. Siran kanssa on jonkin verran treenattu, perus tottista ja jälkeä. Kokeisiin asti sen kanssa ei olla menossa, mutta viettialueita koiralla ollaan testattu, ja Siran vahvuutena on vahva puolustus. Sira on reipas ja energinen pakkaus, täynnä virtaa. Ruokahalu on myös erinomainen, ja ruuan eteen se voisi vaikka kiivetä puuhun. Helposti motivoitavissa. Sira tykkää myös saalistaa esim. palloa, ja nimenomaan saalistaminen on sen juttu, puruote ei ole luonnostaan täysi ja voimaa saisi käyttää enemmän. Sira on ollut koko elämänsä täysin terve eikä sillä ole ollut mitään vaivaa missään vaiheessa.  Näyttelystä on juostu hakemassa laatuarvostelu " erittäin hyvä" ja ulkomuodontarkastus on hyväksytty, varauksille meni laikukkaan suupigmentin vuoksi. Rakenteeltaan Sira on kookas, hieman pitkärunkoinen narttu, luusto hyvä. Sirasta löydät kuvia rullaamalla tätä blogia hieman alaspäin.

Sira luonnetestattiin 2012, jonka tulokset eivä ole kovin mairittelevat. En julkisesti ala tässä ruotimaan mitä mieltä olen k.o. testistä, voinen muutaman sanan sanoa koiran luonteesta. Noin kuukautta ennen Sira oli ollut ulkomuodontarkastuksessa, aika moni varmaan jo tietää millaista käsittelyä koiran tulee sietää; kropan ja pään mittaamista nauhalla ja metallimitalla, kallon muodon arviointia omilla muoteillaan, katsotaan suuhun, lasketaan hampaita, tunnustellaan ja pidellään koiraa kauttaaltaan edestä ja takaa, pyöritään koiran ympäri katsellen, välillä lähellä, valillä kauempaa, välillä kumarrutaan koiran ylle jne.  Tällaisessa tilanteessa tulee koiran luoksepäästävyys-ongelmat varmasti esille. Siralla ei ollut ongelmia antaa tutkia ja pidellä ja koskea itseensä, se oli ystävällinen ja antoi mielellään nämä kaikki tehdä. Sen sijaan ihmettelen että jonkun mielestä koira ei saa olla koira ja reagoida sellaiseen mihin sen kaiken järjen mukaan kuuluisi. Jos vieras ihminen yllättää koiran tulemalla selän takaa ja tökkää kädet kylkiin niin ettei koira näe tulijaa, niin ihmettelen jos se ei mitenkään saisi siihen reagoida. Lisäksi jos koira vaistoaa että ihminen pelkää sitä, se yleensä reagoi eri tavalla siihen kuin normaalisti käyttäytyvään ihmiseen.  Harmittavaksi asian tekee se, jos tämän jälkeen koira " tuomitaan" etukäteen kaikilta osa-alueilta ja että koiralle ei haluta tehdä lopputestiä kuten normaalisti. Tuon testin jälkeen Siran omistaja vei sen kokeneelle koirankouluttajalle joka "testasi" koiraa ja luoksepäästävyyttä eri tavoin, ja totesi että yksi ongelma koiralla kyllä on, se vetää hihnassa!!!!! Hän suositteli testauttamaan koiran heti kun mahdollista, uudestaan, ja nyt keväällä Sira kävi uudestaan luonnetestissä, jossa tuomarit sanoivat että koira on aivan normaali rottweiler. :)

Pariksi Siralle hain urosta jolla on vahvat viettialueet ja taisteluhalua selvästi enemmän. Lisäksi halusin että uros olisi luonteeltaan enemmän n.s. tarkkailija kuin suuna päänä tilanteisiin menevä, ja kynnys reagoida uhkaärsykkeisiin olisi korkeampi kuin Siralla. Tässä tarkoitan nimen omaa käyttäytymistä maalimiehellä, kotioloissa Sira on hyvin helppo tapaus jonka kanssa on mukava lenkkeillä ja olla. Viimeisimmässä luonnetestissä tuomari kertoi että tämä koira vahvuus on puolustus, josta se nauttii suunnattomasti, kuitenkin uhkaärsykkeen loputtua koira muttuu ystävälliseksi, ja luoksepäästäväksi, josta muunmuassa seinätesti oli hyvä esimerkki. Missään vaiheessa koira ei kääntänyt selkäänsä uhkalle, viimeisessä hyökkäyksessä se teki pienen väistöliikkeen, mutta loppuun asti esitti voimakasta puolustusta ja teki selväksi ettei lähelle kannata tulla. Kuitenkin kun uhka loppui, koira muuttui heti luoksepäästäväksi ja eikä sillä ollut mitään ongelmia olla koskelteltavana, niin yksin ollessaan kuin omistajan tultua paikalle. Toimintakyvyn katsoivat myös +2 arvoiseksi koska vaikka koiraa tarkoituksella koitettiin järkyttää ja selviä reaktioita saatiin aikaiseksi, niin tästä huolimatta se pystyi toimimaan jalat maassa ja kantamaan itsensä kiitettävästi koko testin ajan.  Muutamia urosvaihtoehtoja mielessä kävi ja soiteltua tuli taas joka puolelle Suomea mutta palasin sitten kuitenkin reilu vuoden takaisiin aatoksiin ja Toro valikoitui "jalostusohjelmaan".

Toro on tehnyt pk-uransa suojelussa, tällä hetkellä tittelrivissä MH BH FH1 IPO3, rottweilereiden SM  2011, 2012 joukkuekultaa, rottweilereiden SM 2012 rotumestari suojelussa, rottweilereiden SM 2013 pronssimitalisti suojelussa, Toro edustaa tänä vuonna Espanjassa Suomea joukkueessa kolmatta vuotta peräkkäin rottweilereiden maailmanmestarusskisoissa, joista on tullut mm.kunniamaininta parhaasta c- osasta 2011 Italiassa.

Sukutaulu kuvineen working-dogissa:

http://www.working-dog.eu/breed/REBEL-RIOTS--breed-rent--3961/planning

yhdistelmä koiranetissä:

http://jalostus.kennelliitto.fi/frmSukutaulu.aspx?RekNoI=FIN16952/07&ReknoE=FI35584/09

On sanomattakin selvää että B-pennut myydään ainoastaan harrastaviin koteihin, joissa ymmärretään vastuullisuus koiran kouluttamisen suhteen. Edellytän rottweilerin omistajakurssin käymistä, mikäli et ole vielä rottweileria omistanut. Kasvateille järjestän säännöllisesti tapaamisia liittyen koiran koulutukseen ja tarvittaessa opastan alusta asti. Olen itse kouluttamillani koirilla kisannut mm. rottweilereiden SM: voittaja- ja avoimessa luokassa eli kokemusta jo löytyy jonkin verran.

Alla olevista linkeistä löydät lisää tietoa ja varsinkin kuvia Torosta.

http://www.working-dog.eu/dogs-details/980362/Manouman-Mammuttimanfred

http://ifrtuki.suntuubi.com/?cat=15

 Emään voi ja kannattaa tulla tutustumaan jo etukäteen ennen pentuja, astutus tapahtuu elokuun alussa. Jos sinulla on kysyttävää ihan mistä tahansa vanhempiin liittyvästä asiasta, esim. luonnetestistä, ota rohkeasti yhteyttä: [email protected] tai puh. 0456776387. En vastaa tekstiviesteihin, ja soittoaika puhelintiedusteluille 09.00-21.00.

Rebel Riot's-pentu luovutetaan aikaisintaan 7-viikoisena, kuitenkin mieluiten 8-viikkoisena, 3-4 krt. löishäädettynä, tunnistusmerkittynä sekä rekisteröitynä Suomen Kennelliittoon. Kauppasopimus tehdään SKL:n kaavakkeella "sopimus koiran kaupasta". Pentu ruokitaan laadukkaalla kuivamuonalla jota pentu saa myös kotiin pentupaketissa. Pentu saa kasvattajan luona runsaasti kokemuksia ja aktivointia sekä yksilöllisen käsittelyn päivittäin sekä "pentutestin" ( alustatesti, ääniherkkyys, käsittely, leikkiminen ja puruote, ruokahalu) 5-7- viikkoisena. Pennun kehitystä syntymähetkestä lähtien seurataan päiväkirjaa pitämällä. Pennun hinta on 1300€, josta varausmaksu on 300€. Varausmaksua ei vastaanoteta ennenkuin olen tavannut ostaja-ehdokkaan henkilökohtaisesti. 

toivoelli-normal.jpg