Kolmisen viikkoa sitten toteutin vihdoin pitkän haaveni pennusta tietyistä linjoista, ja  kesäkuussa lensin Saksaan hakemaan  ystäväni kanssa ihanaisen Xuma vom Amtsbach:in. Tyttö onkin osoittautunut valloittavaksi persoonaksi jolla tekemisen intoa riittää, ja ihastuttavan keskittymiskykyinen neitokainen kaiken kukkuraksi. Xuma on yhteisomistuksessa kennel Riverslope's:in kanssa ja asuu siis täällä meillä Porissa. Seurasin jo reilu vuosi sitten Xuman kasvattajan koiria ja ihastuin eritoten Xuman " mummuun" Peppiin, ja siihen miten laajasti se oli periyttänyt käyttöominaisuuksia jälkeläisilleen, ja kun isänä oli Bullweih, jonka isää Gerritiä olen myös seurannut vuosien ajan ihastellen ja toivoen että joskus saisin tuon koiran oman koirani sukupuuhun, niin pakkohan se oli oikeasti alkaa laittaa rattaita eteenpäin. Ilokseni sain vastauksen että minun olisi mahdollista saada pentu, ja nyt olemme tässä. Sukutaulua voi katsella tästä http://www.working-dog.eu/dogs-details/1042296/Xuma-vom-Amtsbach

Matka meni aivan mahtavasti ja pakko vielä kehua Saksalaista vieraanvaraisuutta jota saimme olla kokemassa. Kun saavuimme kasvattajan kotiin, olikin Xuma-neiti ensimmäisenä meitä vastassa <3 Taisi olla rakkautta ensisilmäyksellä! Pentueessa oli kolme narttua, ja niistä sain valita mikä lähtee Suomeen. Valinta oli kieltämättä vaikea, kaikki kolme olivat erityyppisiä, mietinnän jälkeen oli kaksi joista soitin vielä Arillekin Suomeen, ja lopulta Xuma meidän mukaan lähti.

Kotona on nyt sitten Toivo, Xuma ja Taika, ja elämää meillä riittää! Pentujen kanssa ollaan treenailtu tottista ja tehty jälkiruutuja, käyty tutustumassa monenlaisiin juttuihin, autoiltu ja käyty uimassa jne. Taika suhtautuu upeasti pieniin, on vähän kuin äiti-puoli joka leikkii ja touhuaa niiden kanssa ja myös pitää langat omissa tassuissaan kun tarve vaatii. Ilman ongelmia elo sujunut tähän mennessä. Onnea on omistaa ihana lauma rottiksia!!!!

Kuvia laitan tulemaan tänne kun saan oman koneeni takaisin käyttöön, nyt niitä löytyy Facebooksita omalta henk. koht. sivultani.

Joitain asioita haluaisin tuoda esiin ja antaa vinkkejä sellaisille jotka harkitsevat koiran tuontia, teksti on kirjoitettu pilke silmäkulmassa, pieni toden jyvänen piilotettuna:

- Tee "kotiläksysi". Tutki, KYSELE, selvitä _kaikkea mikä liittyy_ tulevan pentusi sukuun. Kannattaa ottaa rohkeasti yhteyttä ulkomaille ja kotimaahan samansukuisten koirien omistajiin. Se maksaa sinulle vaivan, mutta saatat saada arvokasta tietoa. Samalla kannattaa myös laittaa suodattimet silmiin ja korviin ja muistaa että aina on niitä joiden mielestä missään koirassa/ suvussa ei ole mitään vikaa eikä sairautta. Ole siis kriittinen.

- Jos olet hyvin tehnyt taustatyösi, LUOTA ITSEESI!!! Tulee olemaan aina niitä joiden mielestä hankkeesi on tuhoon tuomittu ja jotka n.s. alirvostavat päätöksiäsi. He jaksavat muistuttaa sinua kuinka huonon koiran tulet saamaan ja kuinka huono suku koirallasi on eikä sillä ole mitään annettavaa rodulle. Tämän kaiken he tietävät myös ilman sitä työmäärää jonka itse uhrasit tehdessäsi tutkimustyötä ja tiedusteluja ympäri maailmaa. Saatat samalla myös yllättyä millaisena ihmisenä sinua pidetään, sillä jos sattuisikin että pentu olisikin kivan oloinen, siinä tapauksessa itse et ole sen arvoinen. Sinun kannattaisi osata tasapainotella millaisen kuvan itsestäsi milloinkin, olisi osattava olla topakka ja määrätietoinen, miten sanot tai puhut, mutta silti mahdollisimman ystävällinen ettet anna K-pään kuvaa itsestäsi ;) oikealla persoonallasi saatat antaa liian lepsun tai liian kovan kuvan.  

- Tiedä mitä teet, tiedä mitä haluat. Muista että päätöksen takana ja sen seurauksista olet itse vastuussa. Kartoita riskit ja valmistaudu myös pahimpaan. Odotuksia saa ja pitää olla mutta kannattaa pitää samalla mielessä että kyseessä on loppujen lopuksi ihan tavallinen koira joka edustaa rotua johon olet mieltynyt. 

- Suhteet. Jos lähdet omin päin tekemään tiedusteluja, ilman että sinulla on välikäsiä/ suosittelijoita, varaudu vielä pahempaan kritiikkiin. On totta, että ilman suhteita et välttämättä saa ollenkaan sellaista mitä olit alun perin etsimässä, saatat joutua tinkimään joistain vaatimustasoistasi, mutta kolikolla on myös kääntöpuoli; henkilöstä ja persoonasta riippuen, saatat luoda  JUURI ne OMAT SUORAT suhteet  "alkulähteille", jos osaat tuoda asiasi tarpeeksi selkeästi esiin, sekä sinulla on jo jotakin näyttöä koiriin liittyen esittää n.s. faktana. Suhteesi eivät pelasta sinua ja juokse hätiin , jos koirasi sairastuu ja joudut lopettamaan sen tai siitä ilmenee muuta epämiellyttävää. Uutta harrastajaa arvostellaan yllättävän kärkkäästi muiden harrastajien keskuudessa, koskien koiriin liittyviä päätöksiä, sekä unohdetaan yksilötasolla ne tekijät mitkä saattavat olla tärkeässä asemassa miksi juuri tehdään niin kuin tehdään. Yleinen mielipide tuntuu olevan sellainen että vain sellaisilla henkilöillä on oikeus tuoda, ja tuottaa muille koiria jotka ovat sitä aiemmin tehneet... muista ettei sinua siis arvosteta siitä että olet rohkea ja uskallat ajatella omilla aivoillasi!  ;) Juuri siksi kannattaa OTTAA RISKEJÄ, muistuta itseäsi että olet elävä ja ajatteleva ihminen! :D